PEDIJATRIJA

Pedijatrija predstavlja oblast medicine koja se bavi preventivom i lečenjem dece, kao i savetodavni rad sa roditeljima.

Pedijatrijska ordinacija Poliklinike pruža Vam sledeće usluge:

Savetovalište za roditelje

U okviru savetovališta za novorođenčad nudimo sve potrebne savete sa željom da pružimo neophodnu podršku novopečenim roditeljima. U sklopu ovog segmenta našeg rada u mogućnosti smo da obezbedimo  UZ preglede (abdomena, kukova, CNS-a), pregled otorinolaringologa.

Preventivni pregledi

* Pregledi pred polazak u kolektiv (vrtić/obdanište, škola) – u pedijatrijskoj ordinaciji Poliklinike „ Sveti gral“ mogu se obaviti i pregledi pred polazak u kolektiv, osnovnu školu i vrtić.

* Sistematski pregled je prilika za procenu zdravstvenog stanja dece i preporuka je da se obavlja jednom godišnje. Poseban akcenat stavljamo na prevenciju bolesti, tj. podizanje imuniteta , uzimajući u obzir specifičnosti svakog deteta posebno.

* Sistematski pregledi spotista – Lekarski pregledi su namenjeni apsolutno svima, od rekreativnih do profesionalniih vežbača. Pre početka svakog programa vežbanja potrebno je ispitati istoriju bolesti, utvrditi trenutno zdravstveno stanje putem sistematskih pregleda i konsultovati se sa lekarom i profesionalnim trenerom. Profesionalni instuktori, treneri i sportski stručnjaci preporučuju lekarske preglede kako bi utvrditi trenutno zdravstveno stanje, rizike ili ograničenja pojedinaca ili saznali o prošli povredama ili operacijama. Na osnovu testova mogu proceniti određen kondicioni nivo, što će im olakšati prilikom identifikovanja ciljeva, interesa i motivacije za ostvarivanje, kao i odabir odgovarajućeg treninga i načina vežbanja.

* Ultrazvučni pregledi – Zbog Svoje neinvazivnosti i pouzadnosti u dijagnostikovanju velikog broja oboljenja, utrasonografija se danas smatra i idealnom metodom za skrining (preventivna) preglede, te je poželjno da ovaj pregled bude sastavni deo jednogodišnjih sistematskih pregleda.    

* Vakcinacija je najbolji način da se spreči nastanak različitih bolesti još u najranijem dobu. Naši pedijatri preporučuje vakcinaciju dece, kako pred polazak u školu, tako i uzrasta odojčeta. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, svakom mališanu pristupa sa puno pažnje i strpljenja, sa željom da stvori prijatno okruženje, u kom se deca neće osećati nelagodno i uplašeno. Takođe, veliki akcenat ćemo staviti i na prevenciju zaštite od oboljenja, koja će se pored mogućnosti vakcinacije sigurnim vakcinama najboljih svetskih proizvođača, ogledati u čitavom nizu drugih aktivnosti.

* Dete sa astmom, alergijom i ekcemom – blagovremeno otkrivanje i terapija dečje astme važni su ne samo za lečenje obolelog u tom uzrastu već i za njegovo respiratorno zdravlje tokom celog života.

Preventivni pregledi

Kada se dete razboli, svakako da smo i za taj problem za Vas tu da u svakoj  situaciji nađemo najbolje rešenje. U veoma prijatnom i prijateljskom ambijentu,  pedijatrijske ordinacija  poliklinike,  promovišemo  princip individualnog pristupa detetu i roditelju uz poštovanje prava pacijenata i njihovog vremena. Naša ordinacija je mesto gde ćete dobiti jasne odgovore na sva vaša pitanja. Naši pedijatri  mogu da brinu o zdravlju Vaše dece od rođenja do fakulteta. Naš cilj je da na jednom mestu objedinimo znanje i iskustvo naših stručnjaka iz svih oblasti pedijatrije, gde će naši mali pacijenti dobiti brzu i sigurnu dijagnozu i adekvatno lečenje, u skladu sa standardima razvijenih zemalja.

U poliklinici “Sveti gral”  radi tim iskusnih pedijatara koji će biti podrška u odrastanju Vaše dece. Takođe, pružamo i mogućnost konsultativnih pregleda iz različitih oblasti pedijatrije.

Specijalistička pedijatrijska ordinacija
Poliklinike ” Sveti gral” je najbolji izbor za Vaše dete!

Naši lekari

Dr Ljubinka Buba Mladenović

Specijalista pedijatrije

dr jelena milovanovic

Dr Jelena Milovanović

Specijalista pedijatrije, subspecijalista neonatologije

Poliklinika “Sveti gral” Smederevo
Železnička 24, Smederevo

026.46.27.475
066.120.123

poliklinika@svetigral.rs
www.svetigral.rs

Copyright Sveti gral 1997-2024.