Pedijatrija

Pedijatrija predstavlja oblast medicine koja se bavi preventivom i lečenjem dece, kao i savetodavni rad sa roditeljima.

Pedijatrijska ordinacija Poliklinike pruža Vam sledeće usluge:

Savetovalište za novorođenčad

U okviru savetovališta za novorođenčad nudimo sve potrebne savete sa željom da pružimo neophodnu podršku novopečenim roditeljima. U sklopu ovog segmenta našeg rada u mogućnosti smo da obezbedimo  UZ preglede (abdomena, kukova, CNS-a), pregled otorinolaringologa.

Preventivni pregledi

* Pregledi pred polazak u kolektiv (vrtić/obdanište, škola) – u pedijatrijskoj ordinaciji Poliklinike „ Sveti gral“ mogu se obaviti i pregledi pred polazak u kolektiv, osnovnu školu i vrtić.

* Sistematski pregled je prilika za procenu zdravstvenog stanja dece i preporuka je da se obavlja jednom godišnje. Poseban akcenat stavljamo na prevenciju bolesti, tj. podizanje imuniteta , uzimajući u obzir specifičnosti svakog deteta posebno.

* Sistematski pregledi spotista – Lekarski pregledi su namenjeni apsolutno svima, od rekreativnih do profesionalniih vežbača. Pre početka svakog programa vežbanja potrebno je ispitati istoriju bolesti, utvrditi trenutno zdravstveno stanje putem sistematskih pregleda i konsultovati se sa lekarom i profesionalnim trenerom. Profesionalni instuktori, treneri i sportski stručnjaci preporučuju lekarske preglede kako bi utvrditi trenutno zdravstveno stanje, rizike ili ograničenja pojedinaca ili saznali o prošli povredama ili operacijama. Na osnovu testova mogu proceniti određen kondicioni nivo, što će im olakšati prilikom identifikovanja ciljeva, interesa i motivacije za ostvarivanje, kao i odabir odgovarajućeg treninga i načina vežbanja.

* Ultrazvučni pregledi- Zbog Svoje neinvazivnosti i pouzadnosti u dijagnostikovanju velikog broja oboljenja, utrasonografija se danas smatra i idealnom metodom za skrining (preventivna) preglede, te je poželjno da ovaj pregled bude sastavni deo jednogodišnjih sistematskih pregleda.    

* Vakcinacija je najbolji način da se spreči nastanak različitih bolesti još u najranijem dobu. Naši pedijatri preporučuje vakcinaciju dece, kako pred polazak u školu, tako i uzrasta odojčeta. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, svakom mališanu pristupa sa puno pažnje i strpljenja, sa željom da stvori prijatno okruženje, u kom se deca neće osećati nelagodno i uplašeno. Takođe, veliki akcenat ćemo staviti i na prevenciju zaštite od oboljenja, koja će se pored mogućnosti vakcinacije sigurnim vakcinama najboljih svetskih proizvođača, ogledati u čitavom nizu drugih aktivnosti.

* Dete sa astmom, alergijom i ekcemom – blagovremeno otkrivanje i terapija dečje astme važni su ne samo za lečenje obolelog u tom uzrastu već i za njegovo respiratorno zdravlje tokom celog života.

Dijagnostika i lečenje

Kada se dete razboli, svakako da smo i za taj problem za Vas tu da u svakoj  situaciji nađemo najbolje rešenje. U veoma prijatnom i prijateljskom ambijentu,  pedijatrijske ordinacija  poliklinike,  promovišemo  princip individualnog pristupa detetu i roditelju uz poštovanje prava pacijenata i njihovog vremena. Naša ordinacija je mesto gde ćete dobiti jasne odgovore na sva vaša pitanja. Naši pedijatri  mogu da brinu o zdravlju Vaše dece od rođenja do fakulteta. Naš cilj je da na jednom mestu objedinimo znanje i iskustvo naših stručnjaka iz svih oblasti pedijatrije, gde će naši mali pacijenti dobiti brzu i sigurnu dijagnozu i adekvatno lečenje, u skladu sa standardima razvijenih zemalja. 

U poliklinici “Sveti gral”  radi tim iskusnih pedijatara koji će biti podrška u odrastanju Vaše dece. Takođe, pružamo i mogućnost konsultativnih pregleda iz različitih oblasti pedijatrije.

Specijalistička pedijatrijska ordinacija Poliklinike ” Sveti gral I” je najbolji izbor za Vaše dete!

Naši lekari

dr Ljubinka Mladenović

dr Mirjana Čikarić

Značaj preventivnih pregleda u pedijatriji

Pričajte sa Vašim pedijatrom!

radno vreme poliklinike je svakog radnog dana od 13h do 21h.

drtasicsd@gmail.com

Železnička 24, Smederevo, Srbija

Sve sto treba da znate o pregledu!

Pregled je potpuno bezbolan. 

N

Lista lekova koje koristite

Sve lekove koje koristiti ili ste koristili u prošlosti u dužem vremenkom periodu?

N

Porodinčna anamneza

Da li je neko od Vaših rođaka bolova ili boluje od nekih ganetski prenesivih bolesti? 

N

Istorija Vaših oboljenja

Da li bolujete od nekih hroničnih bolesti? Da li ste imali ranije operacije ili ozbiljnije povrede?

“Mesto gde se osećate da nemate problem. Veoma kvalitetna i dobra usluga i posvećenost lekara pacijentu”

Stefan Janković

Pacijent

Briga o zdravlju je naša misija.

radno vreme poliklinike je svakog radnog dana od 13h do 21h.